Winterberging bij Jachthaven Friese Hoek

Jachthaven Friese Hoek kent een ongekende ruime gelegenheid aan winterstalling. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van zowel overdekte als niet overdekte faciliteiten. Voor wat betreft overdekte winterstalling bieden twee hallen op het terrein plaats aan respectievelijk 35 schepen tot 14 ton (met een maximum doorrijhoogte van 4.80 meter) en 7 schepen tot 5 ton (maximum doorrijhoogte 3.80 meter). Voor de winterstalling op de kant staat het parkeerterrein van de jachthaven ter beschikking. Dit terrein ligt in het directe zicht van onze bedrijfsgebouwen. Na het winterseizoen zijn wij u graag van dienst bij het weer in orde brengen en vaarklaar maken van uw boot.

In totaal beschikt Skipsmaritiem over 40.000 vierkante meter winterberging op de wal en zo'n 15.000 vierkante meter overdekte winterstalling, waaronder een speciale mastenberging en een hal met 8 meter doorijhoogte voor grote schepen. Skipsmaritiem heeft een passende oplossing voor alle formaten en soorten schepen. Wij goed uitgerust voor het zware werk, met kranen van verschillende kalibers (30 ton, 50 ton en 64 ton) en transportmogelijkheden tot 70 ton. Door de speciale kraanconstructie is het altijd mogelijk om met staande mast te kranen.

Yacht Service & Refit tijdens de winterberging

Winterberging is bij Jachthaven Friese Hoek meer dan een boot op de kant zetten en in het voorjaar weer te water laten. De winterperiode benutten we graag om uw boot weer in perfecte staat te brengen voor het nieuwe watersportseizoen. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.
Bij het transport wordt ieder risico vermeden. Om hoge druk op de romp te voorkomen, gebruiken we onder andere zeer solide bokken. Voor grote schepen zetten wij speciale bokken in en een hydraulische botenwagen met een capaciteit tot 70 ton. Deze wagen stuurt de drukverdeling over de romp bij.

Keuringen

Het is van groot belang dat u met regelmaat uw reddingvesten, reddingsvlotten en brandblussers laat keuren. Gemiddeld is dit iedere 3 jaar nodig. Uiteraard kunnen wij dit voor u verzorgen. Wij werken met gecertificeerde keuringsstations waardoor u gegarandeerd bent van de juiste keuring van uw materiaal.

Het is handig om de te keuren veiligheidsproducten aan het eind van het vaarseizoen bij ons in te leveren. Wij zorgen er dan voor dat uw veiligheidsproducten in het voorjaar gekeurd zijn, zodat de middelen weer op tijd beschikbaar zijn voor het nieuwe vaarseizoen.

Dus is uw vlot, vest of blusser aan keuring toe? Breng het ons en wij doen de rest.