Nieuws

Ontdek de 11 Friese fonteinen

  • fonteinen.jpg

In de Friese Elfsteden vindt u 11 fonteinen gemaakt door 11 internationale topkunstenaars. Water, natuur en cultuur. Ontdek deze fonteinen! Als vaste ligplaatshouder van Friese Hoek kunt u met de Membership Card gratis overnachten in Marina Stavoren, Marina Stavoren Buitenhaven en Jachthaven Hindeloopen en zo de fonteinen van Stavoren en Hindeloopen ontdekken! 

Op de Oude Haven vlakbij de ‘Vrouwe van Stavoren’, ontdekt u de fontein van Stavoren. Deze fontein is niet alleen een visueel spektakel maar nodigt ook uit tot interactie. Bij de fontein draait het om het spel, het groteske en het carnavaleske. Maar hij verwijst ook naar iets serieuzers, want visvangst en vishandel zijn onderdeel van de culturele herinnering en de economische en sociale werkelijkheid van Stavoren.

De fontein van Hindeloopen heeft vier elementen: een hertengewei, een waterbassin, een boom en vijf vogels. De inspiratie is gehaald uit de historie en cultuur van Hindeloopen en het wapenschild van de stad. Het wapen beeldt een hert en een hinde af geflankeerd door de mythische levensboom. Als symbool voor het hert is een hertengewei gebruikt en de oude koperen boom symboliseert de culturele historie en geest van Hindeloopen. De vogels in de bomen spuwen water naar elkaar alsof ze met elkaar aan het kletsen zijn.