Vermaak voor jong en oud

Ook voor kinderen is er genoeg te doen in Lemmer en omgeving. zowel buiten als binnen. Op loopafstand van onze haven bevindt zich een nieuw overdekt zwem- en fitnesscentrum ‘Ny Sudersee’. Het zeer fraaie complex beschikt over een recreatiebad, peuterbad, instructiebad en een fitnessruimte. Sportcentrum Ny Sudersé heeft een unieke ligging aan het strand van Lemmer.

Strand Lemmer: even heerlijk afkoelen met een frisse duik in het IJsselmeer. Het ruime strand van Lemmer heeft een prachtig strandpaviljoen, toiletten en een EHBO-post. Naast het strand ligt een groot parkeerterrein waar u gratis parkeert. Het water van het IJsselmeer loopt geleidelijk af en is hierdoor ook voor de kleintjes ideaal, je kunt nog een heel stuk kunt lopen voordat het dieper wordt. Dit neemt overigens niet weg dat bij het niet hebben van zwemdiploma’s ouderlijk toezicht verplicht is.

Kameleon Dorp: Ben je ook benieuwd naar het dorp van de tweelingbroers Hielke en Sietse? Midden in het dorp vind je de Kameleonboerderij, waarin het dorpje Lenten is gebouwd. Het dorp ligt midden in het waterrijke hart van Friesland, waar je op de Poelen en het meer naar hartelust kunt varen. Er is zelfs een eiland, waar Gerben allerlei activiteiten organiseert. Met het kameleonpaspoort maak je spannende speurtocht, waarbij je o.a. een bezoek brengt aan het huis van de familie Klinkhamer. Vergeet ook niet even een kijkje te nemen in de smederij!

Ballorig: 2500 m2 overdekt kinderspeelparadijs in Sneek met ballenbakken, springkussens en klimwanden. Speciaal afgezette ruimtes voor de aller kleinste kinderen t/m 4 jaar. Terwijl de kinderen op onderzoek uitgaan en hun fantasieën uitleven, genieten ouders en begeleiders rustig van een kopje koffie in het centraal gelegen restaurant dat uitkijkt op de beide speelruimten.